Sep 7

Het is nu zondagochtend half 10. Ik heb nog heerlijk geslapen in mijn eigen bed en ga zo de laatste spullen in m’n backpack stoppen. Vandaag vlieg ik om 18.20 naar Frankfurt en vervolgens vlieg ik om 22.00 naar Jakarta! Daar kom ik dan maandag aan om 17.35, als alles goed gaat natuurlijk!
Gisteren heb ik alvast naar Indonesië gebeld om te vertellen dat ik eraan kom, dus ze houden een bedje voor me vrij!

De laatste dagen in Almere waren ontzettend fijn! :-) Vrijdagavond gaf ik een afscheidsfeest bij me thuis. Ik had al m’n vrienden uitgenodigd met aanhang. De hele huiskamer zat vol en het was heerlijk om te zien dat ik zoveel goede mensen ken!

Iedereen zat lekker met elkaar te praten en het sfeertje was top!

Ik kreeg nog wat gekke en handige kado’s en een heleboel knuffels, heerlijk hoor! Omdat ik ook met aantal mensen afgesproken had om naar ANNO te gaan was het om 1 uur wel zo’n beetje tijd om te gaan. Daar aangekomen kwam ik nog meer bekenden en vrienden van me tegen! Het was helemaal top! De DJ draaide z’n platen en ik geloof dat Erik E dat was! Ik kreeg van m’n liefste collega’s van de @rchipel zelfs nog een leuk klein kadotje die nu aan m’n backpack hangt! ;-)

Zaterdag kwam ik om 12 uur mijn bedje uit. De hele dag wezen rommelen en de laatste dingen geregeld zodat ik helemaal voorbereid weg kan. Job en Roos kwamen nog even langs, omdat Roos d’r fiets nog hier stond met een lekke band. Na een ‘vlekkeloze’ plakactie hadden we nog even gezellig zitten kletsen. Toen was het tijd om afscheid te nemen… tot over 9 maanden!
’s Avonds ben ik met m’n ouders en liefste zus te wereld lekker uit eten geweest. Bij Marijke in Sneek hadden we een fotosessie van ons laten maken en vandaag gaven we 2 foto’s. Moeders krijgt nog een groter canvas doek. Ze was helemaal blij!

Missie geslaagd.
Na ‘t gezellige avondje uit eten ging m’n zus nog even vlaggen bij haar zaalvoetbalteam en wij gingen nog even langs bij een feestje van een goede collega van mij en m’n ouders. Ik was toch wel aardig moe van alle spanning en drukte de laatste dagen, dus om half 11 fietsen we relaxed naar huis toe. Voordat ik m’n bedje in dook nog even gezellig zitten chatten… ;-)

Nu is het dus zondagochtend. De spanning in m’n lichaam is best groot. Ik weet dat wanneer ik eenmaal door de douane ben dat die dan van me afvalt. Dan is er geen weg meer terug en zal alles vanzelf gaan. Het belooft weer een nieuw spannend avontuur te worden.
Ik hoop dat vele jullie m’n avonturen zullen volgen en geregeld eens een berichtje achterlaten. Het is ontzettend fijn namelijk om te horen hoe gaat in de vertrouwde Almeerse polder.

Ik zie jullie allemaal weer in mei 2009! Dikke kus!!!

Hier nog wat foto’s van het afscheidsfeest.

Aug 20

7 september komt steeds dichterbij. De belangrijkste zaken heb ik ondertussen geregeld en langzaam aan beginnen de eerste kriebels in m’n lichaam te komen.

Voordat ik over 2 1/2 week het vliegtuig instap, moest ik eerst een aantal belangrijke zaken geregeld hebben voor mijn 9 maanden duurende trip;
Allereerst natuurlijk het ticket.

Bij Lufthansa heb ik voor een mooie prijs gekregen wat ik wilde. Vanaf Schiphol zal ik via Frankfurt naar Jakarta vliegen. Jakarta ligt op het Indonesische eiland Java. Terug naar Nederland vlieg ik via Frankfurt vanaf Bangkok, op 19 mei 2009.

Om veilig door zuidoost Azië te kunnen reizen heb ik ook heel wat vaccinaties moeten halen. Bij de GGD-Almere werd ik goed geholpen en geadviseerd. Ik heb nu al 6 spuiten in m’n bovenarmen gehad en moet er nu nog eentje hebben. Hopelijk ben ik nu beschermd tegen: difterie, tetanus en polio, maar ook Hepatitis A en B. Daarnaast heb ik ook injecties gehad tegen buiktyfus en rabiës. Rabiës is ‘hondsdolheid’. Wanneer je gebeten, gekrabt of gelikt wordt door een besmette malle aap kan een virusinfectie aan de hersens of ruggenmerg ontstaan. Dood ga je dan zeker weten!
Toch ben ik er dan nog niet, want in de gebieden waar ik zal reizen vliegt ook zo’n vervelende vlieg rond die malaria kan overbrengen. Daarom zal ik ook nog malaria tabletten moeten kopen. Het kost allemaal heel veel centjes, maar het zal me tijdens mijn reis goed beschermen.

Read the rest of this entry »

Aug 4

Wil je op de hoogte blijven van m’n avonturen in Azië, dan kun je je nu aanmelden.

Je hoeft hier rechts alleen maar je email adres in te vullen en je krijgt automatisch een berichtje wanneer ik een nieuwe avontuur beschreven heb.

Aug 4

Het is nu dan echt helemaal rond. Ik heb bij ticket geboekt. Ik zal mijn trip door Azië beginnen in Indonesië.

Op zondag 7 september vlieg ik via Frankfurt naar Jakarta. Ik vlieg met Lufthansa en hoop wel dat de stakingen dan helemaal opgelost zijn en alle vliegtuigen op tijd vertrekken. Goed het is nog een maand verderop, dus moet wel goed komen.


Ik zal eerst 2 maanden door Indonesië gaan trekken. Java, Bali en Lombok wil ik bezoeken. Daarna vlieg ik naar Kuala Lumpur.

Daar zal ik ook een tijdje rond reizen en misschien nog vliegen naar Borneo, dat is ook erg mooi! Je kan er namelijk oerangoetangs zien in een nationaal park daar. Lijkt me erg bijzonder.
Verder zijn de plannen nog niet gemaakt. Mijn idee is om via Maleisie naar het noorden te trekken, Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos liggen dan op de route. Ik leg echter niet te veel vast, zodat ik nog van alles kan doen wat me leuk lijkt.

Wat wel al vast staat is dat ik 20 mei 2009 weer terug zal zijn in Nederland.

Vele avonturen en verhalen rijker uiteraard. Tot die tijd zal het contact met jullie via deze website verlopen.

countingsheep2.gif

Voordat ik nu weg ga moet ik nog een aantal dingen regelen; m’n visum voor Indonesië, wat vacinanties tegen enge ziektes en ik zal nog wat kleding en backpack spullen moeten kopen. Ik heb nog één maand, dus moet allemaal wel gaan lukken.

Ik hou jullie op de hoogte!
Het aftellen is begonnen…

Jul 22
Hallo Wereld!
icon1 Sven | icon2 de Voorbereiding | icon4 07 22nd, 2008| icon31 Comment »

Welkom bij Sven in Asia.nl!

Mijn eerste avontuur begon in 2006.

Nadat ik m’n studie had afgerond heb ik een jaar door Australië en Nieuw Zeeland getrokken. Terug in Nederland was het geld op en moest er weer gewerkt worden.


Ik ging aan het werk op basisschool de @rchipel. Daar kreeg ik m’n eigen groep 5-6.

Mijn eerste eigen klas met alleen maar lieve toffe kids. Het was keihard werken, maar een enorme ervaring. Ik wilde best blijven en de kids

wilden ook niet dat ik weg ging. Toch begon het meer en meer te kriebelen, ondanks dat ik kon blijven op de @rchipel had ik besloten om m’n backpack weer in te gaan pakken.

Deze keer zal de reis door zuidoost Azië gaan. Op deze nieuwe site, die nog volop in ontwikkeling is, zullen vanaf september al mijn nieuwe avonturen te lezen zijn!

 Om een beetje een idee te krijgen van hoe Australië is, check dit mooie promo filmpje!