Apr 27
Prachtig, relaxed Laos
icon1 Sven | icon2 vietnam | icon4 04 27th, 2009| icon33 Comments »

23 1/2 uur duurde het voordat we in Vientiane incheckte in een nieuw hotel. We hadden donderdagmiddag de drukte van Hanoi verlaten, ik had wel genoeg gehad van die stad onder tussen. Met een mooie bus reden we zo’n 10 uur in zuidelijke richting. Op een uurtje van de grens met Laos af, stopte de bus plots bij een hotel. Het was nog midden in de nacht, maar de chauffeur besloot dat hij een tukje ging doen in het hotel. De passagiers bleven verrast achter latend. De airco was uit, en in de bus kon ik niet meer slapen, het was bloedheet. Ik besloot dan ook maar m’n deken uit de bus te gebruik om op straat te leggen, en zo sliep ik 2 uur buiten op straat. :)
Het was alweer licht geworden toen we om 6 uur in de ochtend richting de grens reden. Die ging pas om 7 uur open, daarom waren we dus gestopt, maar niemand die dat effe uitlegt natuurlijk. Read the rest of this entry »

Apr 25
Fotoshow: Sapa
icon1 Sven | icon2 vietnam | icon4 04 25th, 2009| icon35 Comments »Klik op de onderstaande foto om het album van Ha Long Bay te zien!

Ha Long Bay

Apr 22
Halong Bay & Sapa
icon1 Sven | icon2 vietnam | icon4 04 22nd, 2009| icon37 Comments »

Dag lieverds in Nederland,

de afgelopen week heb ik weer geweldige avonturen beleefd hier in het noorden van Vietnam. Na 3 dagen wachten op m’n reismaatje Anna kwam ze dan eindelijk aan maandagavond laat. Dinsdag hebben we door Hanoi gelopen en zijn we opzoek gegaan bij het Ho Chi Minh Museum. Hij is de Lenin van Vietnam zeg maar. Erg interessant hoe ze die man de hemel in prijzen. Verder bezochten we nog een pagoda op een paal en een andere in het midden van een meer. Het was een leuke mooie dag. De volgende dag moesten we vroeg op. Read the rest of this entry »

Apr 13
Wachten in Hanoi
icon1 Sven | icon2 vietnam | icon4 04 13th, 2009| icon35 Comments »

Sinds 27 februari ben ik nu al in al in Vietnam. Dat is zeven weken. Afgelopen vrijdag ben ik in Hanoi aangekomen, de hoofdstad van dit verrassende land. Het plan was om zondagochtend Anna hier te ontmoeten. Anna ken ik nog vanuit Australië, ik heb haar in Cairns ontmoet en via de mail altijd wel contact gehouden. Ze is nu ook aan het reizen en we hadden besloten om samen noord Vietnam te bezoeken en dan Laos in te trekken.
Zondagochtend zat ik dus in het hotel op haar te wachten, gaat plots m’n mobiel. Ik neem op en hoor dat het Anna is. Ze had niet zo’n goed nieuws… Ze zat nog in Kuala Lumpur, haar visum voor Vietnam was nog niet geregeld… Pffff, klotezooi! Ik had al twee dagen op d’r gewacht, nu komt ze maandagavond pas aan. Nog twee dagen wachten in deze drukke overvolle stad zonder veel karakter.


Read the rest of this entry »

Apr 8Apr 5
Vietnam in beeld
icon1 Sven | icon2 vietnam | icon4 04 5th, 2009| icon34 Comments »

Na een paar mooie dagen in het koloniale Hoi An, met z’n verrassend mooie grote strand op 20 minuten fietsen, zit ik nu noordelijker.

Ik ben aan gekomen in Hué. Deze plaats is bekend bij de toeristen om zijn vele historische oude gebouwen, morgen huur ik een fiets en ga ik de stad verkennen.

Ik heb net effe gebruik gemaakt van het goedkope internet en de snelle verbinding om foto’s te uploaden. Ga maar effe op je gemakje kijken en krijg een beeld van hoe Vietnam is. Bedenk er de geur van vis bij, het getoeter van de motobikes, de warme wind, het harde geluid van de Vietnameze taal, en de chaotische drukte in de straten.

Ik hoop dat je er een beetje van geniet!

Fotoshow van Kon Tum:Hier zijn zes aparte albums. Je kunt er eentje kiezen door hieronder op een foto te klikken.

Chau Doc
Mekong Delta
Nha Trang
Buon Ma Thuot
Kon Tum
Hoi An
Apr 3

Was ik eerst helemaal niet van plan om de hooglanden van Vietnam te bezoeken, nu ervaar ik het als een van de beste ervaringen tot nu toe in Vietnam. De vriendelijkheid van mister Mui is onvergetelijk.
Mijn volgende stop werd Kon Tum, ik moest er wel even 5 uur voor opgepropt in een busje voor zitten. De wegen slalommen zich door de heuvels en bergen, de Vietnamezen zijn daar niet altijd tegen op gewassen. Her en der werden er wat plasticzakjes gevuld en achteloos uit het raam geworpen. Ik hoop dat die motobike rijder nog net opzij kon sturen… :(

Kon Tum ligt ten noorden van Pleiku, op een grote vlakte tussen de bergen in en op zo’n 40 kilometer van de Cambodjaanse grens. In het busje had ik twee Canadezen leren kennen. Samen met hen vond ik een hotelletje en liep wat door de stad. Geen tourist te bekennen, helemaal ‘off the beaten track’.
Er was één touristenbureautje in Kon Tum, die we met een bezoekje vereerden.

Na een uurtje praten en lachen met de verrassend goed Engels sprekende gidsen, besloot ik een dagtour met ze te doen. :D

Read the rest of this entry »

Mrt 30

Geen tourist in de hele stad te bekennen! Het gebruikelijke beeld van Vietnamezen steden was ook hier weer te zien. Motobikes die overal kriskras door elkaar heen rijden, in alle straten wordt er druk gehandeld en gewerkt, armoedig ogende marktjes in het stof en de drukkende warmte die nog eens wordt versterkt door alle uitlaatgassen. Dan heb ik het nog niet eens over al dat getoeter wat je de hele dag door hoort. “TOET TOET”. Hiet toetert men echter met een heel andere reden dan wij in Nederland doen. “Pas op, ik kom er aan”, betekend het. Terwijl het in Nederland meer iets zal zijn van: “Hey, uitkijken EIKEL”… ;)

In de Lonely Plant had ik gelezen over een hotelletje, aangekomen op het busstation van Buon Ma Thuot in de hooglanden van VIetnam, nam ik voor 20.000 dong een motobike er naar toe. Dat was dus even 90 eurocent. Weer een godsvermogen ;)
Het hotelletje was prima, 110.000 dong, 5 euro per nacht. Wat heb je dan precies? Een eigen kamer met queensize bed. Tv met satelliet verbinding, wat flesjes water, handdoek, wc-papier, tandenborstel, en een badkamer in de kamer. In dit geval alleen koud water, maar is niet erg. Het is toch heet. Alles was schoon genoeg, dus ik was blij.
M’n plan was om de komende twee dagen de omgeving te verkennen, dus eerst maar eens op zoek naar een touristenbureautje. Read the rest of this entry »

Mrt 27

Vanuit Dalat met de bus door de bergen naar Nha Trang gegaan. Het was 5 uur rijden, en zowaar kwam ik ook nog op tijd aan. Ik vond een fijn klein hotel in een rustige zijstraat. De eerste 2 dagen chillde ik op het strand. Gisteren verkende ik de stad en liep heel wat heen en weer door de hitte. ;)
Vandaag heb ik twee hele mooie duiken gemaakt bij de eilanden hier aan de kust. Vele prachtige koralen en kleine visjes en onderwater slakken. Heerlijk om weer effe de onderwaterwereld te bewonderen!

:D

Morgen ga ik met de lokale bus naar een plaatsje in het binnenland. De preciece naam weet ik niet eens precies, maar het moet er erg mooi zijn. Vele heuvels en bergen, meren en bossen. Daar zal ik een paar dagen de omgeving verkennen en daarna met de bus naar Pleiku gaan. Daar ook een paar daagjes om vervolgens weer de kust op te zoeken in Hoi An en Hué. :)

Zo dat was een lekker kort berichtje! hehehe, zie je wel dat ik het kan!

Korte stukjes schrijven! ;)

Het einde van m’n reis komt nu langzaam aan in zicht.

Ik zal weer op zoek moeten naar een baan als meester! Dat zal even wennen worden weer, maar heb d’r stiekem ook wel weer zin in! Lekker de kinderen lastig vallen met al m’n verhalen over Azië…

Mrt 22

“Dalat is zo’n 6 uur rijden van Ho Chi Minh City”, werd gezegd bij het busstation. Nu weet ik onder tussen wel dat dat in Vietnam betekend dat je er 2 uur bij opteld. Gisteren kwam ik hier dan ook aan om 5 uur. De zon stond al laag en het was niet zo bloed heet. Dalat ligt in de hooglanden van Vietnam, op zo’n 1300 meter hoogte. Vooral in de avond is het heerlijk koel en in de kamer is geen airco meer nodig. Samen met Matteo, een aardige Italiaan uit Milaan die ik in de bus had leren kennen, liepen we wat hotels af op zoek naar een mooi plekje. Uiteindelijk hadden we voor 100.000 dong (4,50 euro) een eigen kamer. Een aardige Vietnameese vrouw die geen Engels sprak hielp ons. Met veel gebaren taal maakte we haar duidelijk dat we ieder een eigen kamer wilde hebben en dat ik niet op de 5e etage wilde maar de 2e! Alles voor elkaar.
Samen met Matteo liepen we de stad een beetje door. Weer veel motorbikes!! We aten lekker tradioneel Vietnamees bij een stalletje; Pho. Noodle soep met allerlei kruiden en groentes. Erg lekker.
Read the rest of this entry »

« Previous Entries