Mei 19
Daar zit ik dan, terug op Bangkok Airport na 5 maanden. Laatste keer dat ik hier was zwaaide ik Fida gedag. Nu is het nog maar 16 uur en dan zal ik m’n lieve schatje weer zien! JOEPIE :)
M’ n backpack trip door Zuidoost-Azie zit erop!

Het was een ongelovelijke geweldige super ervaring! Vol prachtige avonturen! Het begon allemaal in Indonesie, 2 maanden lang. Het was wennen aan Azie, maar daarna viel alles eigenlijk wel mee. Maleisie was prachtig en regenachtig. Ik vond er de mooiste eilanden die ik ooit gezien had, een deed de mooiste duiken uit ooit! Zwemmen tussen haaien en duizenden barracuda’s, dat zal ik niet snel vergeten! Het zuiden en midden van Thailand ontdekte ik samen m’ n Fida, het ware

n 3 super weken samen! In maart was ik opeens in Vietnam en Cambodja, samen met m’n lieve zus! Het was zweten in Cambodja, maar Angkor Wat zal ik nooit vergeten. In de tuktuk van tempel naar tempel, de ene nog mooier dan de andere! Helaas ging Kim naar huis.

Ik reisde door Vietnam, in Hanoi kwam Anna langs. Samen met haar verkende ik het noorden van Vietnam, voor Sapa was prachtig mooi! De rijstvelden en de bergen. Laos was het laatste avontuur, een prachtig avontuur vol met nieuwe ervaringen en indrukken die ik niet zal vergeten. Terug in de tijd in de vele bergdorpen die Anna en ik bezochten tijdens 2 verschillende wandeltochten van 2 dagen.

Ook het kayaken bij Luang Prabang, was prachtig! Niet te vergeten het tuben, wereld beroemd voor backpackers, wat een malle gein was dat zeg!! ;)

 
De laatste week was nog effe heerlijk, lekker op Koh Chang enorm niets liggen doen op het strand en ’s avonds beetje feesten en filmpjes kijken. :)
 
M’n laatste 2 dagen in Bangkok waren ook super. Deze super grote drukke wereld stad slaapt nooit. Er is van alles te doen en te beleven! De PingPong show gisteravond was hilarisch! hahaha flink gelachen! ;)
 
Nu zit het er op, een backpack vol nieuwe prachtige ervaringen die niemand meer van me afpakt!
 
Ik wil iedereen bedanken die de moeite heeft genomen m’n reisverhalen te lezen en af en toe een reactie achter te laten! Heerlijk om altijd effe wat uit NL te horen! :)
 
Over 16 uur ben ik weer in de vertrouwde polder, ik hoop dat ik m’n kortebroek kan aanhouden!
 
Dikke kus en tot snel! Heb zin om jullie allemaal weer te zien!!
 
Sabaidee Kab!
Jan 10
3 weken omgevlogen
icon1 Sven | icon2 Thailand | icon4 01 10th, 2009| icon34 Comments »

Het weer in Azie is ook

niet meer zoals het ‘hoort’ te zijn. Steeds weer hoor ik lokale mensen zeggen dat het weer anders is dan ze gewend zijn. Dat hebb en Fida

en ik aan de lijven ondervonden op Ko Pangnan. December en januari zijn een van de mooiste maanden van het jaar, blauwe lucht, lekker warm en elke dag zon, zon, zon. Zo ‘hoort’ het, wat kregen wij echter…? Grijze lucht, redelijk warm, en elke dag wel regen. :s Reden genoeg om dit normaal prachtige eiland te verlaten en noordelijk te trekken waar op het nieuws wel blauwe luchten te zien waren. :)
Na een reis van 20 uur met o.a. de nachtbus naar Bangkok, kwamen we aan in Kanchanaburi. Dit plaatsje staat bekend om de Bridge over the River Kwai. Vanuit hier is er door duizenden oorlogsgevangenen, waaronder vele Nederlanders, onder embarkelijke omstandigheden een treinrails dwars door een heel ruig landschap aangelegd. De Engelse hadden dat plan al eens gehad, maar zagen er vanaf omdat het onmogelijk werd geacht. We snoven in 2 dagen cultuur en natuur op. Het was erg leuk. Vooral de watervallen die we bezochten, de ene was nog mooier dan de andere. De Erawan Waterfalls is zeker de moeite waard om te bezoeken, zorg dat je er minstens 4 uur hebt. ;)
Read the rest of this entry »

Jan 1

You better watch out! Wow, ik had al veel gehoord over de beruchte FullMoonParty’s op Ko Pangnan, maar nu heb ik het met eigen ogen gezien! Het is een groot zuipfeest met iets van 6000 mensen op t strand die helemaal los gaan. Ook worden er zogenaamde Mushroomshake verkocht. Die dingen doen niet veel goeds met je.
Sven en Fida Het was natuurlijk een nieuwjaarsparty en dat was te merken ook. De hele avond en nacht vloog er prachtig vuurwerk over het grote brede strand dat gevuld was met dansende mensen. Over de hele breedte van het strand waren er allerlei kraampjes waar je emmertjes kon kopen. Je kreeg dan een blikje cola en een flesje rum of vodka, wat je maar lekker vind.

Je mengt alles door elkaar in je emmertje, gooit er wat rietjes in en je feestje kan beginnen!
Tussen alle gekkigheid stonden ook Sven en Fida! We hadden in Khao SOk een groep toffe Nederlanders leren kennen, via de sms ontmoette we elkaar allemaal weer op dit partystrand. Het was super gezellig en we maakte veel lol.

Samen met Fida stond ik lekker te dansen met het zand tussen onze tenen. Het was een geweldige avond!
Read the rest of this entry »

Dec 24
Phuket en Fida!!
icon1 Sven | icon2 Thailand | icon4 12 24th, 2008| icon37 Comments »

Er is weer een hoop gebeurd de laatste week! Het is nu alweer woensdag. Zondag heb ik Fida opgehaald vanaf het vliegveld van Phuket.

Na 12 weken wachten was het dan eindelijk zo ver! :p M’n bus naar t vliegveld had dikke vertraging omdat het op Phuket erg druk is.

Daardoor liepen we elkaar mis en was ik een hele tijd aan het zoeken. :( Gelukkig kreeg ik een sms van d’r en rende ik naar buiten. Daar zag ze mij als eerst en vlogen we elkaar in de armen… :D
We verbleven 2 nachtjes samen in Phuket Backpack hostel, een relaxed en leuk hostel waar we een mooie kamer voor met z’n tweeen hadden. Maandag huurden we een scooter en reden wat rond om het eiland te verkennen en chillen op een mooi strand. Fida, die nog lekker wit is, kreeg het voor elkaar om in een paar uur al direct een aantal tinten donkerder te worden. Ze zegt dat na 3 weken ze bruiner is dan ik… Ik vraag me af of dat d’r gaat lukken. We zullen zien! ;)
Na een relaxed dinner op Phuket Hill met uitzicht over alle lichtjes van Phuket zijn we vermoeid in slaap gevallen. Dinsdag pakten we de mini-bus naar Krabi.

Daar kwam en we gister

en aan en liepen een beetje rond in dit toch wel leuke stadje. De markt was leuk, het uitzicht over de rivier ook met de stijle rotsen die uit de grond omhoog steken. ’s Avonds weer lekker gegeten met live band, die toevallig nog wat Bob Marley liedjes speelden. :)
Nu zijn we klaar om naar Hat Ton Sai beach te gaan, ik ben daar al eerder geweest, maar het is erg mooi en leuk daar. Een perfect plek voor kerst gelegen tussen de stijle rotsen en alleen maar bereikbaar per boot! ;)

Ik zal jullie niet meer spreken voor Kerst, dus allemaal de allerbeste wensen van een gelukkig Sven… en Fida! :d

Dikke kus!!!! :D

Dec 16
Touren over Ko Lanta
icon1 Sven | icon2 Thailand | icon4 12 16th, 2008| icon310 Comments »

Ko Lanta, een eiland aan de west-kust van Thailand. Aan de westkust van het eiland zelf vind je overal resorts en prachtige stranden. Steek je over naar de andere kant van ‘t eiland dan vind je meer rust, natuur en mooie uitzichten op andere eilandjes. :)
Gisteren huurde ik voor 200 baht, 5 euro, een motorbike voor de hele dag.

Met een kaart en m’n fototoestel ging ik op pad. Het was een prachtige dag. Ik verkende in 1 dag bijna alle plekjes van het eiland. Vooral in het zuidwesten zijn er vele rustige baaien waar je heerlijk kan zwemmen en snorkelen. De oostkust is zoals ik al rustig, maar dat komt ook omdat daar geen stranden zijn. Wel vind je er Old Lanta Town, een fotogeniek oud  vissersdorpje. ;)
Het nationaal park was ook zeker een bezoekje waard. Jammer dat het al laat was en ik niet meer durfde te zwemmen, omdat de verdomde apen weer over ‘t strand liepen.

Ik kon m’n dure camera niet aan hen toevertrouwen. Dus sprong ik op m’n motorbike en reed richting Pearl Beach Resort, waar ik voor 300 baht per dag een leuk bamboobungalowtje huur. Onderweg kwam ik bij een van de mooiste plekjes die ik tot nu toe gezien heb. Een stil barretje uitkijken op een verlaten baai, zonder resorts (!), prachtig helder water, perfect om te snorkelen, mooie muziek en een mooie zonsondergang. Ongelovelijk dat op deze prachtige plek geen andere touristen waren. Ik zat er alleen te genieten van m’n banana shake, heerlijk! :p

Ik heb een fotoreportage gemaakt van de hele dag. Op een aantal foto’ s ben ik be

st trots, ben dan ook benieuwd naar jullie mening. Wanneer je de foto’s bekijkt kun je naar beneden scrollen en een opmerking achter laten, vind ik wel leuk om te horen.

:)

Ja, ik weet het, het leven is niet altijd een pretje, maar nu voor mij even wel! En volgende week wordt het nog mooier…;)

Groetjes!

Tour Ko Lanta
Dec 13

Dag lieverds,

de afgelopen dagen zijn weer helemaal top!


Was ik op Hat Ton Sai nog actief, hier doe ik helemaal niets meer. Alleen maar op ‘t strand liggen en lezen.

Uiteraard doe ik ook vele tukjes en eet en drink

ik eens wat.


Ik ben zelfs zo lui dat ik niet eens eens een verhaal ga schrijven, ik verblij jullie alleen maar met een aantal foto’s! Die zullen goed werken om jullie koude Nederlandse weekend wat meer warmte te geven…

Hot Ton Sai
Ko Lanta
Dec 10
Thailand, Hot Ton Sai
icon1 Sven | icon2 Thailand | icon4 12 10th, 2008| icon35 Comments »

Dag lieverds, :d

ik wil jullie even laten weten dat ik het super naar m’n zin heb in Thailand. :)  Alweer het vierde land dat ik bezoek hier in zuid-oost Azie!

Vanuit Langkawi, een mooi eiland in Maleisie, heb ik de ferry en een 5 uur duurende bus rit genomen hier naar toe.

Het was nog een klein stukje met een longtai-boat en toen kwam ik hier samen met Stevan aan op Hot Ton Sai beach. Verscholen tussen enorme stijle rotsen die wel 200 meter hoog kunnen zijn. Een prachtige plek… ;)
We hebben gekayakt, gezwommen, lekker gegeten en geklommen tegen de stijle wanden. Erg tof! En er is nog veel meer te doen!

Morgen ga ik hier weg, vandaag eens effe kijken waar ik heen wil!

hihihi :D
Alles gaat dus lekker hierzo. Hoop met jullie ook!
Is het een koude winter in Nederland? Of valt het wel mee?

Dikke kus van Sven
tot snel