Aug 7
Good food in Penang
icon1 admin | icon2 maleisie | icon4 08 7th, 2010| icon36 Comments »

Na onze avonturen in het mooie Sumatra zijn we nu weer veilig aangekomen in Maleisië, Penang. 2 jaar geleden ben ik hier

ook geweest, maar omdat ik toen nogal ziekkig was leek het me een goed idee om nog een keer te gaan.

Penang is een groot eiland.

Er zijn goede wegen, zelfs snelwegen. Er zijn uitstekende busverbindingen en er is veel informatie voor touristen. Je kunt hier van alles eten, Indiaas, Chinees, Arabisch, Maleisisch. Het is echt een groot verschil, Maleisië en Sumatra.We zijn hier naar toe gekomen voor Georgetown. Een historische plek, onderdeel van de UNESCO werelderfgoed. Maar ook voor het Indiaase eten, dat we zo overheerlijk vinden! Naan, roti, tandoori chicken, chapati, noem het maar op en het is lekker.
Read the rest of this entry »

Jul 14

Zo, de eerste dagen in Maleisië zijn alweer voorbij gevlogen.

Fida en ik zijn nu op het Pulau Pangkor, aan de westkust. Het is hier enorm relaxed, precies wat we even nodig hebben na de drukte van de afgelopen maanden.

Na een lange vlucht kwamen we ’s ochtends om 05.20 aan in Kuala Lumpur. Met de trein en de monorail begaven we ons naar Bukit Bintang. Een wijk waar er verschillende hostels te vinden zijn. Na even zoeken vonden we een prima kamer bij Green Hut Hostel. We waren doodop, en dan ook erg blij dat we om 9 uur de kamer in mochten. We sliepen tot half 2.

Daarna liepen we wat rond en hadden een prima plek gevonden om die nacht de finale te bekijken.

We besloten om maandag al meteen naar een relaxed eiland te gaan, dus haalden we alvast buskaartjes. Dat was even een uurtje heen en terug met het openbaar vervoer. Toen was het eindelijk zo ver. We gingen eten bij de Indian. Een restaurant waar ik al eens vaker gegeten had, en het was weer even lekker! Naan, tandoori chicken en rooti pisang. Jammie Jammie.
Na een heerlijk tukje werden we om 12 uur ’s nachts weer wakker. We trokken onze oranje outfit aan en met een stel gasten uit het hostel gingen we naar Havana.

Daar had de Nederlandse Ambassade een party geregeld voor Nederlanders om de wedstrijd te kijken. Daar stonden we dan met 200 Nederlanders buiten de wedstrijd te kijken. We zongen onze stemmen schor en dronken een aantal Tigers voor verkoeling. Want ook ’s nachts is het hier nog heet.
Het liep allemaal niet zo vrolijk af voor ons, …. ik zal er nu v

erder geen woord aan wijden.

Nu zijn we dus veilig en wel heerlijk aan het chillen. De eerste boeken zijn al uit en wat er die eerste nacht in Kuala Lumpur gebeurd is, probeer ik hier zo snel mogelijk te vergeten….

Feb 26

 

Perhentian Islands
Alweer 2 weken geleden kwam ik aan in Kuala Lumpur. Die weken zijn op de ene manier omgevlogen, maar ook heel langzaam gegaan. Op de Perhentian Islands heb ik me echt enorm vermaakt. Prachtig eiland, zeker een van de mooiste die ik gezien heb! Ik b en nu net weer terug van Pulau Pangkor, maar sjesus dat viel letterlijk

en figuurlijk in het water.

Het was er regenachtig en niet schoon, het strand was ook

niet erg relaxed.

Het enige wat ik het fotograferen waard vond was de zonsondergang, die zeker prachtig was! Klik op de foto rechts voor meer daarvan!

Pulau Pangkor

Morgen vlieg ik naar Ho Chin Minh City, zondag komt dan m’n zus en begint er weer een nieuw avontuur! Maleisie was super, ik zal hier niet meer terug komen deze trip. De volgende landen die nu voor de boeg staan zijn: Vietnam, Cambodja en Loas, daarna het noorden van Thailand in. Als alles goed gaat eindig ik m’n trip dan half mei in Bangkok.

Ik heb een filmpje upgeload dat gemaakt is van mij toen ik een van m’n mooiste duiken ooit deed bij Baracuda Point bij het eiland Sipadan, in Borneo! Ga maar effe kijken!

Feb 23

De zon was een half uurtje geleden al langzaam achter de horizon verdwenen, maar donker was het nog niet. De hemel had nog zo’n aparte blauw-grijzige gloed. Deze prachtige kleur werd gereflecteerd door de grote zee die voor me lag en een ligt briesje gaf het alles een beetje beetje mysterieus sfeertje. Ik stond met m’n voeten in het super fijne zachte zand te draaien. Kijkend naar dit prachtige schauwspel dacht ik na wat er het komende uur zou gaan gebeuren. We hadden net de briefing gedaan en ik wist wat er van me verwacht werd, maar nu ik hier zo in het zand stond voelde ik toch een aardige last op m’n schouders drukken. Ik stapte wat moeilijk aan boord van de boot die voor me in het water lag te dobberen. Samen met nog drie andere mensen zaten we in het zelfde schuitje. Niet wetende wat ik precies zou gaan mee maken had ik een raar gevoel over me. Een combinatie van spanning, enthousiasme, opwinding en een beetje angst. Terwijl de boot langzaam Coral bay achter me liet probeerde ik me wat te ontspannen. Plots gaf bootsman vol gas en schoten we met grote snelheid over het water. De wind wapperde in m’n gezicht en hielp me wat te ontspannen. Het enthousiasme nam even de overhand bij m’n gevoel en ik riep iets als: “JOEHOEE”, en zei: “Lets do it!”. Ik kreeg een korte glimlach toegeworpen en begreep dit niet de eerste keer was voor de drie andere mensen aan boord. Na 10 minuten varen werd het gewapper in m’n gezicht minder en dat betekende dat we in de buurt waren. Ja hoor, de boot stopte en het was tijd voor actie!
Read the rest of this entry »

Feb 13
Tot ziens Borneo
icon1 Sven | icon2 maleisie | icon4 02 13th, 2009| icon34 Comments »

Het is vandaag vrijdag de 13e realiseer ik me terwijl ik dit schrijf… Niet echt een handige dag om te vliegen misschien…. Gelukkig ben ik niet bijgelovig en weet ik dat er een prachtig engeltje op m’n schouder zit die me al mijn hele reis gelukt geeft. De laatste dagen in Borneo waren dan ook prachtig. In tegenstelling tot de regen die ik als welkomsgeschenk kreeg toen ik aankwam, was het nu zonneschijn de aarde deed broeien.


Na een paar dagen in Kuching te zijn geweest en een bezoek aan de orang-utans gebracht te hebben ging ik naar Bako NP.

Een prachtig nationaal park

ten noorden van Kuching. Hier bracht ik 3 dagen 2 nachten door in een prachtige omgeving gevuld met slangen, wilde zwijnen, longtail maqacue, proboscis monkeys (neusapen), silverleaf monkeys en verschillende soorten hagendissen en insecten. Ik besteedde m’n tijd aan het verkennen van het prachtige nationaal park. Er waren vele goed opgezette wandelroutes. Het zweet gutste van m’n voorhoofd af tijdens het wandelen en ik was dan ook blij dat ik voornamelijk in de schaduw van de jungle liep, maar het was heet.
Read the rest of this entry »

Feb 7

Deze keer maar besloten jullie niet te storen met nog meer lange spannende verhalen.

Daarom verblij ik jullie met m’n foto’s! ;) Kun je lekker effe kijken wat ik vandaag gezien heb! :)
Morgen ga ik naar Bako National Park, voor 2 nachten.

Na dit avontuur zal ik weer terug komen in Kuching om dan

weer te kijken wat ik verder nog wil doen. :p

Geniet van jullie weekend!

Dikke kus :)

Van Kuching + Semenggoh
Van Kuching + Semenggoh
Feb 6

De kleine regendruppeltjes vielen rustig naar beneden. De lucht was grijzig. Het was nog vroeg, maar absoluut niet koud. Er hing een vredige rust langs de beek die onder me door stroomde. Met m’n backpack op m’n rug en m’n kleinere rugzak op m’n buik liep ik achter mister Kebang aan over de stevige hangbrug. Mister Kebang, die mij en Cyrill (de aardige Zwister waar ik al een tijdje mee samen reiste) naar de longhouse had gebracht, was een vriendelijke goed Engels sprekende man. Hij had een goed doorvoed lichaam en had nette kleding aan, dit in tegenstelling tot de chief van de longhouse waar we zojuist kennis mee hadden gemaakt. Hij was magerder en had een verwassen shirt en broek aan. De chief sprak geen Engels en voor de eerste kennismaking was het dan ook handig dat mister Kebang erbij was.

Cyrill en ik gingen een dag en nacht doorbrengen in een Rumah Bundong, een longhouse in de jungle. Bereikbaar via een gravelweg die eindigde bij de ingang naar de longhouse. Via het residents office in Kapit waren we in contact gekomen met mister Kebang. Hij regelde wel vaker dat backpackers een nacht konden doorbrengen op Rumah Bundong. Vandaag waren Cyrill en ik de enige en het beloofde een geweldige ervaring te worden.
Read the rest of this entry »

Jan 23

De drie daagse trip bij de Kinabatangan Rivier zou m’n mening over Borneo wel eens kunnen veranderen schreef ik de laatste keer. Ik was nog niet zo enthousiast over Borneo en de regen speelde daarbij een grote rol uiteraard. (En inderdaad Corrie ik mis natuurlijk Fida ook!) Nu is het niet zo dat tijdens de 3 dagen langs de rivier in de jungle het bepaald mooi weer was, integendeel, maar goh het was wel weer een ervaring die mijn mening over Borneo deed veranderen.

:p

De accomodatie was erg ‘basic’. Ik sliep in een schuur die verdeeld was in 3 kamers. Ik sliep in de middelste met twee van hout gemaakte stapelbedden. Aangezien ik de enige was had ik de kamer voor mezelf. Naast de slaapkamers stond in de blubber een houten gebouw dat dienst deed als eetplek. Door de regen was de grond doorweekt met water en alles dus blubberig. De 3 dagen bestonden uit vroeg op staan voor riviertochten, een nachtwandeling en dagwandeling door de jungle en eten. ;)
In een motor bootje met m’n poncho aan vaarden we door de regen langs de oevers op zoek naar wilde dieren. Het duurde niet lang of we zagen allerlei apen en vogels. Prachtige hornbills, neusapen (Proboscis Monkey) en vele andere soorten apen. Ik kreeg wel een houten kont van het bootje en was dan ook blij dat we na twee uur in de regen rond varen weer terug waren in ons krottige onderkomen. Ik had natuurlijk weer de goedkoopste tour geboekt en dan had dus duidelijk zijn nadelen, maar ik klaagde niet. :)

Read the rest of this entry »

Jan 17

Afgelopen dinsdag werd ik wakker in m’n dorm zonder raam. Het was uiteraard goed donker en ik had geen idee hoe laat het was. Ik tastte naar m’n mobiel die rechts ergens van me op de grond lag. Oh, het is al 8 uur in de ochtend! Ik bleef nog een half uurtje liggen woelen en trok toen m’n kleding aan. Eerst maar eens even ontbijten, dat was toch inclusief. Witbrood getoast met boter en pindakaas, kopje thee erbij, dat bracht me redelijk op gang. Wanneer ergens het ontbijt inclusief is in Maleisie dan weet je dat je zoiets kan verwachten. ;)

De wolken die dicht tegen elkaar geplakt een grijze deken vormde over Kota Kinabalu voorspelde niet veel goeds. Het zelfde weer beeld als gisteren… In m’n Lonely Planet stond dat er in deze tijd van het jaar alleen in de namiddag een grote bui kan vallen en dat het verder prima weer is. Januari blijkt dus een regenmaand te zijn. Gisteravond was ik naar de film Ip Man geweest, een Chineze film over het ontstaan van Kong Fu.

De film gaf een goed beeld van het leven in China net voor de oorlog en het ontstaan van martial arts.
Vandaag bleef ik lekker binnen, het regende toch, ik schreef m’n dagboek vol over de 3 weken samen met Fida. Verder maakte ik plannen voor wat ik in Borneo wil gaan doen.


Eerste stop, Mount Kinabalu! :)
Read the rest of this entry »

Jan 12

Zo loop je midden in de nacht door Bangkok langs bezopen feestgangers. Zo loop je 5 uur later in Kuala Lumpur en nog eens 5 uur later loop ik al in Kota Kinabalu op Borneo Maleisie. Gisteren in de middag kocht ik via het internet bij AirAsia.com 2 tickets. Als je geld hebt gaat alles zo makkelijk!! Je vraagt je vast af waarom ik nu opeens hier heen ben gevlogen? Nou ik leg het effe snel uit. ;)
M’n zus belde me zaterdag op. Ze heeft 3 weken vakantie eind februari en wilt naar Cambodja en Vietnam gaan. Goed plan! Ik moet zorgen dat ik dan in Cambodja ben. Nu heb ik nog 1 1/2 maand en dus prima de tijd om door Borneo te reizen van het noorden naar het zuiden.

Dan kom ik ook nog door Brunei, een klein oliestaatje. Ik ben erg benieuwd wat dit me weer gaat brengen. :)

Nu ik weer in Maleisie zit mag ik weer met Ringgit betalen en ook met m’n Maleisische simkaart smsen. Zoals je al weet uit m’n vorige bericht kun je me smsen op m’n Nederlandse nummer. ;)
Wil je bellen dan kan dat ook!

Het gaat als volgt. Via de website www.belbob.nl kun je heel goedkoop bellen.

Het nummer van BelBob is:
0900 900 07 03
Ga door het menu en mijn mobiele nummer is:
0060 17 6235 107
Het kost je maximaal 2.8 eurocent per minuut.

Ik verblijf nu in Summer Lodge, een hostel, niet super. Het is nog wennen om weer alleen te reizen. Morgen ga ik eens effe Kota Kinabalu verkennen, de hoofdstad van Borneo.

Ik moet ook nog een heel stuk schrijven in m’n dagboek dus het wordt een beetje een chilldagje. Uiteraard moet ik ook wat plannen gaan maken voor wat ik hier wil gaan doen. :D
Jullie horen snel weer meer van me!
Groetjes!! :)

« Previous Entries